دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همراه و همگام با دانشجویان در آذر/ 45

دانشجوی نمونه واحد کرمان: دانشجویان دانش خود را کاربردی کنند/ فضای علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی مثال‌زدنی است

حدیث سعیدی دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان است. او نخستین اثر علمی‌ خود در رشته گیاهپزشکی را با کتاب «آموزش مصور کشت گلخانه‌ای» در سال 91 منتشر کرد.سعیدی معتقد است و تاکید می‌کند که دانشجویان باید دانش خود را کاربردی کنند.
کد خبر : 140040

علیرضا گودرزی- گروه واحدهای دانشگاه آزاد خبرگزاری آنا- اجرای 7 طرح پژوهشی تصویب شده در مرکز تحقیقات علوم اعصاب و دانشگاه علوم پزشکی، مسئول اجرایی و داور مجله علمی پژوهشی داخلی Report of health care برخی از سوابق پژوهشی این دانشجوی نمونه کرمانی است. به مناسبت 16 آذر و به مناسبت روز دانشجو گفت‌وگوی خبرنگار آنا با حدیث سعیدی دانشجوی مقطع دکتری واحد کرمان را می‌خوانید:


* لطفا کمی از خودتان، سابقه زندگی و تحصیلی‌تان بفرمایید.


- حدیث سعیدی هستم، متولد 1366 از جیرفت و ساکن شهر کرمان. دوران دبستان تا دانشگاه خود را در شهر کرمان گذراندم. تحصیلات کارشناسیم را در دانشگاه شهید باهنر کرمان در رشته مهندسی گیاهپزشکی در سال 91 به پایان رساندم. پس از آن دوره کارشناسی ارشد خود را در رشته روانشناسی بالینی در دانشگاه آزاد واحد کرمان با معدل 19.74 و کسب رتبه اول در سال 1394 گذراندم و از طریق استعدادهای درخشان در رشته دکتری تخصصی روانشناسی تربیتی در واحد کرمان پذیرفته شدم و اکنون نیز در این رشته مشغول به تحصیل هستم.


* دلیل شما از تغییر رشته تحصیلی‌تان از گیاه‌پزشکی به روانشناسی چه بود؟


- به کارهای درمانی علاقه داشتم اما علم خود را فقط به علوم تجربی معطوف نکردم و برای تحصیل در مقاطع بالاتر وارد علوم انسانی شدم و رشته روانشناسی را انتخاب کردم.


* انگیزه شما از ادامه تحصیل و تحصیل در مقطع دکتری چیست؟


- من خود را همیشه ملزم به یادگیری می‌دانم و درس خواندن باعث نشاطم می‌شود.


* در مورد سوابق علمی خود توضیح بفرمایید؟


- اولین اثر علمی‌ام را بر اساس اندوخته‌های خود در رشته گیاهپزشکی با کتابی با عنوان آموزش مصور کشت گلخانه‌ای خیار و گوجه فرنگی با همکاری استادان دانشگاهی در سال 91 آغاز کردم و پس از آن موفق به چاپ سه کتاب دیگر با عنوان آموزش مصور خواص و کاربرد گیاهان دارویی، موفقیت و آرامش در دستان شما و کتاب کودک در حال رشد شدم.


با توجه به علاقه زیادی که به فعالیت‌های پژوهشی داشتم علاوه بر چاپ کتاب، تاکنون مجری 7 طرح پژوهشی نیز بوده‌ام که از سوی مرکز تحقیقات علوم اعصاب و مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان به تصویب رسیده است. 12 مقاله هم در مجلات ISI، علمی پژوهشی و کنفرانس‌های بین المللی داخلی و خارجی از سوی بنده به چاپ رسیده است و اکنون نیز به عنوان مسئول اجرایی و داور افتخاری مجله علمی پژوهشی داخلی Report of health care مشغول به فعالیت هستم.


* علاوه بر پژوهش آیا در بحث آموزش و تدریس نیز فعالیت داشته‌اید؟


- بله، علاوه بر پژوهش، در موضوع آموزش نیز برای اشاعه فرهنگ شاد زیستن به عنوان مدرس مثبت‌نگری و خنده درمانی با انجمن ام.اس شهر کرمان و برخی از دستگاه‌های اجرایی همکاری داشته‌ام. با اخذ مدرک مربی‌گری آموزش مهارت‌های زندگی ویژه کودکان از مرکز مشاوره دانشگاه تهران و اخذ مدرک مربی‌گری آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زوجین از انجمن ازدواج و خانوده کشور در این زمینه‌ها نیز به عنوان مدرس فعالیت دارم.


* نظر شما راجع به ورزش چیست؟ آیا در این زمینه نیز فعالیت داشته‌اید؟


- ورزش را به عنوان یک اصل مهم در زندگی همیشه مد نظر قرار داده‌ام چرا که باعث نشاط و تندرستی می‌شود. در رشته کاراته و تنیس روی میز فعالیت داشته‌ام. با عضویت در کمیته فرهنگی و تحقیقات هیات شنای استان کرمان به سرپرستی آقای دیوسالار، به پژوهش‌های علمی خود در حیطه ورزشی نیز ادامه داده و به عنوان روانشناس انگیزشی با مشاوره‌هایی که به اعضای تیم هیات شنای استان کرمان در رده سنی کودکان 8-10 سال دادم منجر به اخذ مدل‌های طلا و نقره از سوی این تیم در مسابقات کشوری در سال جاری شد.


* در چه مسابقات یا جشنواره‌های فرهنگی شرکت کرده‌اید؟


- در بیست و هفتمین جشنواره سراسری قرآن کریم دانشجویان کشور در سال 1391 با نرم‌افزاری که درباره زندگی‌نامه حضرت زهرا (س) طراحی کردم، موفق به اخذ رتبه نخست کشوری شدم.


* با توجه به اینکه شما در دو دانشگاه آزاد اسلامی و دولتی تحصیل کرده‌اید، به نظرتان کدام دانشگاه بهتر است؟


-به نظر من همه چیز به تلاش خود دانشجو نه نوع دانشگاه برمی‌گردد، من نقش دانشگاه را 10 درصد و نقش دانشجو برای فراگیری علم را 90 درصد می‌دانم.


* فضای علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


- دانشگاه آزاد اسلامی از فضای علمی و پژوهشی بسیار مطلوبی برخوردار است، به‌ویژه باشگاه پژوهشگران جوان که به تازگی به عضویت در این باشگاه درآمده‌ام و قصد دارم فعالیت‌های پژوهشی خود را با همکاری استادانم ادامه دهم.


* نظر شما درباره ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر چیست؟


- هرچند ممکن است علایق افراد متفاوت باشد اما به نظرم آموزش و فراگیری علم در زندگی امری بسیار مهم است با این حال تاکید دارم اگر وارد دانشگاه می‌‌شوند حتما دانش خود را کاربردی کنند چراکه صرف اخذ مدارک دانشگاهی و یا تهیه‌ رزومه‌ تحصیلی قوی، محرک مناسبی برای طی مسیرهای این چنینی نیستند.


*کدام یک از استادان دانشگاهی بیشتر در موفقیت شما نقش داشتند؟


- از همه استادانم تشکر می‌کنم، اما جا دارد از خانم دکتر تجربه‌کار، خانم دکتر زین‌الدینی، خانم دکتر رضوی و آقای دکتر مهدی‌زاده تشکر ویژه داشته باشم.


* آیا الگوی خاصی در زندگی دارید؟


- بله الگوی من در طول زندگی پدرم بودند و ایشان رو به عنوان مظهر توکل، تلاش و صبر همیشه در زندگی الگو قرار داده‌ام. جا دارد از خانواده‌ام صمیمانه تشکر کنم که همیشه حامی و پشتیان من بودند.


* اوقاعت فراغت خود را چگونه می‌گذارنید؟


- مسافرت با خانواده، مطالعه و ورزش


*شیرین‌ترین خاطره‌تان کدام است؟


-چاپ اولین کتابم


*تلخ‌ترین خاطره؟


- به آیه 216 سوره بقره خیلی معتقدم «چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن که خیرِ شما در آن است» به همین دلیل چیزی تحت عنوان خاطره تلخ ندارم.


* و سخن پایانی....


-اولین قدم برای شاد زیستن «درک ارزش داشته‌ها و شکرگزاری است» بدانید شاهکار خالق هستید و لایق بهترین‌ها پس همیشه با توکل به خدا در مسیر زندگی در حرکت باشید و تا حصول نتیجه امیدوار بوده و دست از تلاش برندارید و در نهایت فرصت‌هایی که در زندگی برای کمک به دیگران نصیب شما می‌شوند را غنیمت بشمارید زیرا نتیجه‌ نهاییِ بهره‌گیری از این فرصت‌ها، سبب شادی خود شما می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته